دکتر مه لقا ملاح فرزند خدیجه افضل وزیری و آقابزرگ ملاح است ایشان در شهرهای مختلفی مانند مشهد، قوچان، اصفهان، دامغان، همدان و کرمانشاه تحصیل کرد.
او بعد از تحصیل در فلسفه و علوم اجتماعی و جامعه شناسی در دانشگاه تهران مدرک فوق لیسانس علوم اجتماعی گرفت و برای ادامهٔ تحصیل به پاریس رفت و در سوربن علوم اجتماعی خواند و با مدرک دکترا به ایران بازگشت. در فرانسه علاوه بر گذراندن دورهٔ کتاب داری ، در کتاب خانه ملی فرانسه فعالیت داشتند.
1
دکتر مه لقا ملاح فرزند خدیجه افضل وزیری و آقابزرگ ملاح است ایشان در شهرهای مختلفی مانند مشهد، قوچان، اصفهان، دامغان، همدان و کرمانشاه تحصیل کرد.
او بعد از تحصیل در فلسفه و علوم اجتماعی و جامعه شناسی در دانشگاه تهران مدرک فوق لیسانس علوم اجتماعی گرفت و برای ادامهٔ تحصیل به پاریس رفت و در سوربن علوم اجتماعی خواند و با مدرک دکترا به ایران بازگشت. در فرانسه علاوه بر گذراندن دورهٔ کتاب داری ، در کتاب خانه ملی فرانسهفعالیت داشتند. بعد از بازگشت به ایران در کتابخانه دانشگاه تهران مشغول کار شد و بعد از مدتی در سال 1347 به ریاست کتابخانهٔ مؤسسهٔ تحقیقات روان شناسی برگزیده شد. پس از بازنشستگی تمام وقت خود را در راه مبارزه برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست گذاشت.
بانو ملاح پس از مدتی فعالیت درحوزه محیط زیست؛ تحقیق و نگارش کتاب به فکر تشکیل انجمن افتاد، چرا که می خواست با یک کار جمعی و تشکیلاتی و غیردولتی به اهداف بسیاربلندتری دست یابد . باکمک همسر وچند تن از اساتید دانشگاه که دغدغه های محیط زیست داشتند "جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست "را تشکیل دادند.ایشان به این دلیل روی نقش و جایگاه زنان تاکید داشتند، چرا که معتقد هستند در زمینه ی آموزش وتربیت فرزندانی که بتوانند برخورد بهتری با محیط زیست اطراف خود داشته باشند زنان و مادران نقش بسیار کلیدی را دارند ، همچنین عملکرد مناسبی در مبارزه با آلودگی های محیط زیست دارند. با توجه به این امر که در نظام سرمایه داری برای دست یابی به سود بیشتراز زن در نقش مصرف کننده ی بسیاری از کالاها سرمایه گذاری می شود و زنان را ترغیب به مصرف کالا بیشتر و در نتیجه تولید بیشتر زباله می کنند .می توان با آموزش صیح از این وضعیت ناگوار در طبیعت جلوگیری کرد به دلیل نقش بانوان در منزل که طبخ و تهیه غذا با آنان است و در واقع تولید کننده زباله هستند و از طرفی در تربیت و آموزش فرزندان در منزل نقش پر رنگ تری دارند با استفاده از یک الگوی صحیح می توانند آموزگاری برای فرزندان و نسل بعدی باشند . "جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست " در اوایل دهه 70 شروع به کار کرد. و در نهایت در سال 74 توانستیم این جمعیت را به ثبت برسانند. بسیاری از دوستان از دانشکده محیط زیست و البته سازمان محیط زیست با ایشان همکاری کردند. در نهایت اساسنامه را هم به وزارت کشور دادیم و این جمعیت در تاریخ 10 خرداد سال 74 رسما تاسیس شد.
دکتر ملاح تنها به ارائه اندیشه و ساختن نهاد بسنده نکرده، او این همه را خود زیسته است. سبک زندگی این بانو متفاوت است 50 سال است که در درب منزل وی به جز روزنامه و مجله زباله دیگری دیده نشده باشد ایشان از کیسه های پارچه ای برای خرید استفاده می کنند و پسماند های تر را در باغچه خانشان چال می کنند تا تبدیل به کود شود و در ایام خاص زندگیشان با کاشت نهال هدیه ای را به محیط زیست اطراف خود می دهند به امید روزی که بتوانیم برای داشتن طبیعتی بهتر همگام با الگوهای رفتاری اساتیدی چون دکتر مه لقا ملاح باشیم.
منبع سایت ویکی پدییا و کار بانو و چندین شبکه اجتماعی مختلف (اینترنت )
جمع آوری شده توسط یکی از داوطلبان خوب موسسه خیریه پیام امید سرکار خانم شهره عبد اللهی
با عضویت در خبرنامه پیـام امیـد از طریق ایمیل یا موبایل می توانید از برگزاری کمپین های کمک رسانی و رویدادها ما با خبر شوید
وب سایت پیام امید چارچوبی را برای جمع آوری کمک های مردمی و اعطای آن به نیازمندان فراهم می آورد. با پیام امید خیرین کمک های خود را به دست نیازمندان واقعی می رسانند. کمک های کوچک شما در کنار پیام امید نیازهای بزرگی را برآورده می کند