دکتر حسین سندگل در سال 1320 در روستای «ادیره» از توابع شهرستان زابل به دنیا آمد. سندگل تحصیلات ابتدائی را در روستا و دوره ی متوسطه را در دبیرستان کشاورزی زابل و دانشسرای کشاورزی «بمپور» به پایان رساند. چند سال معلم روستا بود،
تا اینکه موفق به اخذ دیپلم در رشته های طبیعی و ادبی شد. به تهران آمد.
وی پس از کسب مدرک کارشناسی تربیت بدنی از دانشسرای عالی تهران،در سال 1351 جهت ادامه ی تحصیل به آمریکا عزیمت کرد و طی نه سال موفق به اتمام دوره های فوق لیسانس تربیت بدنی، دکتری فیزیولوژی پزشکی، و دکتری فیزیولوژی ورزش شد. همچنین در سال 1350به عنوان داور بین المللی دو میدانی در مسابقات المپیک مونیخ شرکت کرد حسین سندگل پس از اخذ دکتری فیزیولوژی پزشکی مدت چهار سال، کرسی تدریس در دانشگاه اوهایو آمریکا را داشت، و در سال 1359 به ایران بازگشت.
پس از ورود به ایران، مشغول تدریس در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، قزوین، همدان، خرم آباد، ساری و زاهدان شد. در حالی که عضو مؤثر، درکمیته ی ملی المپیک نیز بوده است وی به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سپس به عنوان استاد و رئیس دپارتمان فیزیولوژی _ فارماکولوژی و مدرس دوره ی کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم پزشکی کرمان مشغول خدمت شد.در سال 1370 به تهران منتقل شد . ایشان در زمینه ی رشته ی تخصصی خود کتاب های را نگارش کردنند .
« فیزیولوژی انسانی» در3 جلد (9 بخش _ 38 فصل) و مشتمل بر موضوعات ذیل است:
جلد اول: فیزیولوژی یاخته و فیزیولوژی اعصاب؛ جلد دوم: فیزیولوژی دستگاه
قلب و گردش خون، فیزیولوژی خون، کلیه و مایعات بدن و فیزیولوژی تنفس؛ جلد
سوم: فیزیولوژی دستگاه گوارش، هورمون شناسی و فیزیولوژی دستگاه مانندزایی.
محتویات کتاب برپایه ی شواهد و مدارک پژوهش و آزمایشگاهی تألیف شده و تا
وقتی که عکس آن، به همین روش پژوهش ثابت نشده باشد، معتبر خواهد بود.
دکتر سندگل، تا جایی که ممکن بوده، از فارسی رایج برای نوشتن مفاهیم علمی سود
جسته و جهت رفع هرگونه ابهام، معادل لاتین را نیز برابرشان نوشته است.
این کتاب، اولین اثر تألیفی در زمینه ی تخصصی، و نتیجه ی تلاش چندین ساله ی مؤلف
آن در زمینه ی فیزیولوژی است. از ویژگیهای این کتاب چهارچوب محتوایی آن است. علاوه بر کتاب فیزیولوژى انسانى (در سه مجلد، کتاب برگزیدهى یازدهمین دوره کتاب سال جمهورى اسلامى ایران در سال 1372)؛ کتاب فیزیولوژى ورزش (در چهار مجلد)؛ کتاب فیزیولوژى پزشکى (در پنج مجلد)؛همچنین علاوه بر کتب فوق، چند کتاب نیز در زمینهى فیزیولوژى پیشرفته، با همکارى اعضاى دیگر هیئت علمى دانشگاههاى علوم پزشکى کشور، در دست تألیف داشت که مرگ مهلت این کار به وى نداد. دکتر حسین سندگل در 16 شهریور 1372 بر اثر سکتهى قلبى و سکتهى مغزى درگذشت و در زاهدان به خاک سپرده شد.
منابع : سایت راسخون _ خبرگزاری علم و فن آوری
به نکات زیر توجه داشته باشید
- حداکثر در یک بند نظر خود را وارد کنید و از عبارات طولانی پرهیز کنید.
- نظر شما بعد از تایید مدیریت در صفحه قابل مشاهده است.