سیده فاطمه مقیمی در سال 1337 در خانواده ای فرهنگی متولد شد. وی بنیان گذار و مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین المللی، یکی از بزرگ ترین شرکت های حمل و نقل کالا در ایران، و اولین زن ایرانی است که دراین زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی در رشته ی مهندسی عمران در انگلستان فارغ التحصیل شد. پس از بازگشت به ایران و اوضاع بازار کار در سال 1358 به عنوان مترجم یک شرکت حمل و نقل بین المللی شرع به کار کرد.
سیده فاطمه مقیمی 1337 حمل و نقل بین المللی مهندسی عمران
سیده فاطمه مقیمی در سال 1337 در خانواده ای فرهنگی متولد شد. وی بنیان گذار و مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین المللی، یکی از بزرگ ترین شرکت های حمل و نقل کالا در ایران، و اولین زن ایرانی است که دراین زمینه فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی در رشته ی مهندسی عمران در انگلستان فارغ التحصیل شد. پس از بازگشت به ایران و اوضاع بازار کار در سال 1358 به عنوان مترجم یک شرکت حمل و نقل بین المللی شرع به کار کرد" تحصیلات خانم مقیمی در مهندسی عمران و به دور از شغلی بود که در آن فعال بودند. بنابراین به آن خاتمه دادند، اما همان مدت کوتاه کافی بود که به این کار علاقه مند شوند، و بعد ازآن در سال 1361 تصمیم گرفتند کار خود را از همین نقطه و به صورت مستقل در زمینه ی حمل و نقل شروع کنند ، درخواست ایشان توسط مقامات جهت تاسیس شرکت حمل و نقل بارها رد شد زیرا آنها معتقد بودنند انجام این حرفه برای یک زن غیرممکن است. خانم مهندس مقیمی می خواستند اثبات کنند که می توانند بنابراین بعد از آن که بارها درخواست ایشان را رد کردند، اما بالاخره موفق به گرفتن مجوز موقت شدند. ایشان امتحانات زیادی را پشت سر گذاشتند و به کلاس های زیادی رفتند تا فقط نشان دهند که می توانند این کار را انجام دهند 4 سال بعددر سال 1363 موفق به تاسیس شرکت حمل و نقل شدند از همان زمان تاکنون بدون وقفه در رشته های مختلف به تحصیل و تدریس و کارآفرینی و امورعام المنفعه مبتنی بر کارآفرینی پرداخته است.
در ابتدا با کمبود بودجه مواجه شد و مجبور شد تجارت خود را در یک اتاقک کوچک در شرکت همسرش، شروع کند. او مدتی تنها کارمند شرکت بود.
بانوی موفق فاطمه مقیمی، مهندس، کارآفرین و فعال سیاسی وابسته به مجریان حزب ساخت و ساز است.
فاطمه مقیمی همچنین اولین زنی است که در هیئت مدیره اتاق بازرگانی معادن و کشاورزی تهران حضور داشته، که اولین بار در سال 1385 اتفاق افتاده است.ایشان از سال 1394 ریاست شورای مشترک تجاری ایران و جورجیا را به عهده داشت.
مقیمی آن چنان در حرفه خود موفق است که هم اکنون شرکت او یکی از شرکت های پیشرو در زمینه حمل و نقل در ایران است.
در سال 1382، سازمان ترمینال ایران افتخار “مدیر مدل سال” را به وی اعطا کرد. سپس ، در سال 1385، فرهنگسرای کارگر، وی را به عنوان “الگوی ایجاد شغل” انتخاب کرد.
یک سال بعد، یعنی در سال 1386 وقتی 50 ساله شد، وزارت راه و ترابری ، فاطمه مقیمی را به عنوان "پیشگام در حمل و نقل"معرفی کرد.
وی همچنین به مدت 13 سال، رئیس مدیریت اختلافات در اتاق بازرگانی ایران بود که در طی آن" انجمن ملی زنان آفریننده مشاغل زن " را تاسیس کرد.
دکتر مقیمی مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین الملل سدیدبار است و در کارگروه های مرتبط با موضوع حمل ونقل همکاری های زیادی دارد. ایشان در سال 2012 از سوی بانک توسعه اسلامی ( IDB) به عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام برگزیده شد. به علاوه او در سال 2016 عنوان نخست کارآفرین برتر زن را در کنفدراسیون اتاق های بازرگانی و صنعت آسیا و اقیانوسیه (CACCI) از آن خود کرد.
مقیمی، کارگاه های زیادی را در کشورهای مختلف از جمله مالزی، سریلانکا، اندونزی، کامبوج و ویتنام برگزارکرده است. همچنین شمار زیادی از دانشگاه های ایران با تدریس در رابطه با فاطمه مقیمی و موفقیت های ایشان، موافقت کرده اند اما بانو مقیمی تاکید کرده است که موفقیت به راحتی حاصل نشده و با تلاش های فراوان و مداوم به دست آمده است.
ایشان دارای مدرک لیسانس مدیریت بازرگانی و راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت بازرگانی گرایش تحول، دکترای (DBA) مارکتینگ و دکتری تخصصی کارآفرینی بین الملل می باشد. و تمام موفقیت های اجتماعی خود را در کنار ایفا کردن نقش همسر و مادر بدست آوردندو لازمه ی ایفای هر نقش را داشتن برنامه ریزی می دانند .
زندگینامهٔ سیده فاطمه مقیمی با همکاری مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف به عنوان کتابی درسی تحت عنوان کارآفرینی به شیوهٔ سیده فاطمه مقیمی، اولین بانوی بنیانگذار صنعت حمل و نقل و کشتیرانی خصوصی در ایران توسط رضا یادگاری و مهشید سنایی فرد، بنیانگذاران مجموعه کتاب های «کارآفرینان بزرگ ایرانی»، نوشته و منتشر شده است . فاطمه مقیمی، هم اکنون عضو شورای دبیران و مشاوران مجلهی پنجرهی خلاقیت نیز هست و مقالاتی از او در زمینهی کارآفرینی بانوان در این مجله منتشر می شود. مقیمی تبعه دو ملیتی ایرانی و کانادایی و صاحب دو فرزند و ساکن تهران است.
ایشان معتقد هستند "عده ای نمی توانند بپذیرند که، زن ها در این نوع مشاغل می توانند کار کنند و موفق شوند، کاری که به طور سنتی توسط مردان انجام می شده است. این فقط در ایران نیست، بلکه حمل و نقل توسط زنان در سراسر جهان پذیرفته نیست.
دولت و قوانین مانع من نشده است اما نگرش مردم نمی توانند این مسئله را بپذیرند که زن در این مشاغل کار کند. اما اگر کسی بخواهد کاری را انجام دهد، بستگی به توانایی و ذهنیت فرد دارد، نه به جنسیت او".
منابع
khalaghiyat.com
womenrightful.com
« فرمول موفقیت نهایی - دکتر فاطمه مقیمی»
مقالات و گفتگوها ی خبرگزاری های مختلف با فاطمه مقیمی با اندکی تلخیص
با عضویت در خبرنامه پیـام امیـد از طریق ایمیل یا موبایل می توانید از برگزاری کمپین های کمک رسانی و رویدادها ما با خبر شوید
وب سایت پیام امید چارچوبی را برای جمع آوری کمک های مردمی و اعطای آن به نیازمندان فراهم می آورد. با پیام امید خیرین کمک های خود را به دست نیازمندان واقعی می رسانند. کمک های کوچک شما در کنار پیام امید نیازهای بزرگی را برآورده می کند