امروزه همه با تکنولوژی بلوتوث آشنا هستند و کمتر گوشی تلفن همراهی در جهان ساخته می شود که به این تکنولوژی مجهز نباشد.ماریا خورسند در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته است و در واقع مادر معنوی تکنولوژی بلوتوث محسوب می شود.
ماریا خرسند یکی از مدیران مشهور صنعت آی تی جهان است.او یکی از بلندپایه ترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است.
مادر بلوتوث بلوتوث ماریا خرسند
امروزه همه با تکنولوژی بلوتوث آشنا هستند و کمتر گوشی تلفن همراهی در جهان ساخته می شود که به این تکنولوژی مجهز نباشد.ماریا خورسند در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته است و در واقع مادر معنوی تکنولوژی بلوتوث محسوب می شود.
ماریا خرسند یکی از مدیران مشهور صنعت آی تی جهان است.او یکی از بلندپایه ترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است.
ماریا در سال 1336 در شهر ساری متولد شد و در سن 15 سالگی برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. هر چند مادر ماریا میل داشت که فرزندانش پس از پایان تحصیل به ایران بازگردند، اما ماریا و خواهرش پس از پایان تحصیل تصمیم به ادامه زندگی در خارج از ایران گرفتند. با این حال ماریا هیچ گاه هویت ایرانی خود را انکار نکرده است، هر چند این مسئله در مقاطعی باعث ایجاد مانع بر سر راه پیشرفت شغلی او شده است،زمانی که در ایالات متحده بود، برای استخدام در شرکتی که وابسته به وزارت دفاع آمریکا درخواست کار داد، اما بعد از این که او در فرم استخدام ملیت ایرانی را وارد کرد، آن شرکت تصمیم گرفت که او را استخدام نکند و او را از فرآیند مصاحبه کنار بگذارد .
ماریا خرسند می گوید: «من به مطالعه آدم ها و رفتارهاشان علاقمند بودم و می خواستم روانکاو بشوم.» به این ترتیب ماریا ابتدا در رشته روان شناسی ثبت نام کرد، اما پس از مدت کوتاهی به تشویق خواهر بزرگترش که او هم در آن زمان در آمریکا مشغول تحصیل در رشته علوم کامپیوتر بود، تغییر رشته داد و در رشته کامپیوتر ثبت نام کرد و مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه فولرتون کالیفرنیا دریافت کرد. به گفته خرسند در آن زمان علوم کامپیوترهر روز پیشرفت چشمگیری می کرده است و همین مسئله باعث شده او به این رشته علاقمند شود و تغییر رشته بدهد.
او با همسر خود در دوران تحصیل آشنا شد و بعد از کسب تجربه کاری در شرکت های نفتی و کامپیوتری آمریکا به همراه همسرش در سال 1366 به سوئد مهاجرت کرد. او پیش از آن تجربه کار در چند شرکت نفتی و کامپیوتری آمریکایی چون شرکت نفتی یونیون کالیفرنیا و شرکت کامپیوتری یونیسیس را به تجربیات کاری خود اندوخته بود و همین مساله باعث شد پس از ورود به سوئد بتواند در کمپانی بزرگ اریکسون استخدام شود.
او در زمانی که عضو هیئت مدیره شرکت اریکسون بود، مدیریت پروژه بلوتوث را با بیش از 200 مهندس و کارشناس بر عهده گرفت و با سیاست گذاری های درست خود، راه را برای همه گیر شدن این تکنولوژی هموار کرد و به همین دلیل او را مادر این تکنولوژی می دانند.
خرسند در پاسخ به این که چه چیزی باعث شد او به مدیریت پروژه بلوتوث برسد، می گوید: «کسی چیزی در این مورد به من نگفت، اما گمان می کنم بلندپروازی و اشتیاق من به دست و پنجه نرم کردن با مشکلات در این میان نقش داشته است.»
ماریا در حال حاضر یکی از مدیران مشهور صنعت آی تی جهان به شمار می رود و یکی از بلندپایه ترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است. او مدیر عامل شرکت تولید سخت افزار (DELL) بود همچنین مدیرعاملی شرکت SP را بر عهده داشته و از سال 2004 هم پست مهم ریاست بازارهای مالی در کمپانی OMX را با افتخار به خود اختصاص داده بود. . بیرگیتا بولین رئیس هیئت مدیره ی کمپانی بزرگ پژوهش های تکنیکال SP که در سال 1920 میلادی تأسیس گردیده است می باشد ایشان در مصاحبه های خود خاطرنشان کرد که توانایی های رهبری ماریا خرسند تأثیر فوق العاده زیادی در پیشبرد اهداف کمپانی SP خواهد داشت و انتخاب ماریا خرسند را به عنوان مدیرعامل را همواره یکی از بهترین تصمیمات کاری اش می دانست.
ماریا از دستیابی به سطوح بالای مدیریتی در صنعت آی تی که اغلب تحت سیطره مدیران و مهندسان مرد قرار دارد، نمی هراسد و می گوید: «در شرکت اریکسون مدیران زن دیگری هم بودند و همچنین خارج از آن جا هم مدیران زن دیگری را می شناختم. اما اگر راستش را بخواهید، این مسئله یک لحظه هم ذهنم را به خود مشغول نمی کند.» البته او اعتراف می کند که گاه در یک کنفرانس بزرگ آی تی، تنها زن در میان چند صد مرد شرکت کننده در کنفرانس بوده است، اما این مسئله باعث نشده به هیچ وجه احساس ناراحتی کند.
با عضویت در خبرنامه پیـام امیـد از طریق ایمیل یا موبایل می توانید از برگزاری کمپین های کمک رسانی و رویدادها ما با خبر شوید
وب سایت پیام امید چارچوبی را برای جمع آوری کمک های مردمی و اعطای آن به نیازمندان فراهم می آورد. با پیام امید خیرین کمک های خود را به دست نیازمندان واقعی می رسانند. کمک های کوچک شما در کنار پیام امید نیازهای بزرگی را برآورده می کند