سحر هاشمی، بنیان گذار کافی شاپ های زنجیره ای ریپابلیک در انگلیس، اکنون با ثروت 35 میلیون دلار به عنوان یکی از ثروتمندترین زنان ایرانی شناخته می شود. این کارآفرین اکنون حدود 110 شعبه از این کافی شاپ ها در بریتانیا تاسیس شده اند. وی در سال 2005 نیز برند اسکینی کندی را با تولید شیرینی های بدون قند بنیان گذاشت و در سال 2007 سهام آن را به شیرینی فروشی گلیستن فروخت.
سحر هاشمی همچنین تا به حال چند کتاب پرفروش در زمینه کاری خود نوشته است. وی در سال 2011 به انجمن کارآفرینان بریتانیا دعوت شد تا در مورد تدابیر کارآفرینی به دولت پیشنهاداتی را بدهد. در ژوئن سال 2012 نیز عالی ترین رتبه امپراتوری بریتانیا برای خدمت رسانی به اقتصاد و خیریه های کشور به هاشمی اعطا شد.
سحر هاشمی بنیان گذار کافی شاپ های زنجیره ای بریتانیا اسکینی کندی
سحر هاشمی، بنیان گذار کافی شاپ های زنجیره ای ریپابلیک در انگلیس، اکنون با ثروت 35 میلیون دلار به عنوان یکی از ثروتمندترین زنان ایرانی شناخته می شود. این کارآفرین اکنون حدود 110 شعبه از این کافی شاپ ها در بریتانیا تاسیس شده اند. وی در سال 2005 نیز برند اسکینی کندی را با تولید شیرینی های بدون قند بنیان گذاشت و در سال 2007 سهام آن را به شیرینی فروشی گلیستن فروخت.
سحر هاشمی همچنین تا به حال چند کتاب پرفروش در زمینه کاری خود نوشته است. وی در سال 2011 به انجمن کارآفرینان بریتانیا دعوت شد تا در مورد تدابیر کارآفرینی به دولت پیشنهاداتی را بدهد. در ژوئن سال 2012 نیز عالی ترین رتبه امپراتوری بریتانیا برای خدمت رسانی به اقتصاد و خیریه های کشور به هاشمی اعطا شد.
این بانوی کارآفرین پس از فارغ التحصیلی توانست به عنوان وکیل مشغول به کار شود. هاشمی ناگهان در سال1373 پدرش را از دست داد؛ اتفاقی که شروع روزهای مهم در زندگی او بود.
پس از این اتفاق سحر هاشمی تصمیم گرفت مدتی به آرژانتین سفر کند. او در این سفر قصد داشت ضمن فراگیری زبان اسپانیایی در آرژانتین به کار هم بپردازد.
او پس از مدتی حضور در آرژانتین به انگلستان بازگشت و مدتی به دنبال کار گشت. او در خلال تلاشش برای پیدا کردن کار مناسب برای دیدار با برادرش عازم نیویورک شد. در نیویورک اتفاقی جالب برای هاشمی رخ داد؛ اتفاقی که مسیر زندگی اش را دستخوش تغییر اساسی کرد.
سحر هاشمی روزی با برادرش در کافی شاپ نشسته بود و انتظار آماده شدن قهوه خود را می کشید. کوکی ها قبل از قهوه روی میز چیده شدند و بوی قهوه سراسر کافی شاپ را پر کرده بود؛ در همین حین سؤالی ذهنش را مشغول کرد: چرا چنین بوی قهوه ای در کافی شاپ های انگلیس نمی پیچد؟ پاسخ این سؤال ایده تأسیس یک کافی شاپ در انگلیس بود که ذهن این بانوی خلاق را حسابی درگیر خود کرد.
او به انگلستان بازگشت و در کتابخانه های لندن ساعت ها به مطالعه پرداخت تا بیاموزد چگونه می توان یک کسب وکار جدید را راه اندازی کرد. او با جست وجو در کافه های انگلیس متوجه شد کیفیت قهوه ای که در کافی شاپ ها و رستوران های این کشور سرو می شود چندان مطلوب نیست. او متوجه موضوع جالب دیگری هم شد؛ علی رغم کیفیت نه چندان مناسب قهو ه های انگلیسی مردم این کشور تمایل رو به رشدی به مصرف قهوه داشتند و به تدریج قهوه را جایگزین چای می کردند.
پس ازاین تحقیقات او بیش ازپیش مطمئن شد می تواند با راه اندازی کافی شاپ موفقیت های چشمگیری به دست بیاورد. این بانوی سخت کوش به سراغ نهادها و مؤسسات مختلف رفت تا بودجه لازم برای اجرای ایده خود را پیدا کند.
او نهایتاً در سال 1995 با کمکی که از وزارت صنعت و تجارت انگلستان دریافت کرده بود کافی شاپ خود را در لندن راه اندازی کرد. او نام این کافی شاپ را «کافه ریپابلیک» گذاشت.
سحر هاشمی در ابتدای فعالیتش هیچ آشنایی با صنعت کترینگ نداشت و مجبور بود تا همه چیز را از ابتدا بیاموزد.اولین چالش شغلی وی یافتن پرسنل مناسب بود.چالش بعدی جلب توجه مردمی بود که با فرهنگ چای و نه قهوه اخت شده بودند.پس او با ترفندهای بازاریابی از جمله یکی بخر دوتا ببر و کارت وفاداری به نوعی با ارزان فروشی مشتری جذب می کرد . هاشمی معتقد است ، بایدروی جزییات تمرکز کنید زیرا جزییات چیزی است که مشتری آن را می بیند.
در سال 1998 برند او هفت شعبه داشت و هاشمی تصمیم گرفت تا برای افزایش سرمایه شرکت را در لیست بازار سرمایه گذاری قرار دهد.این امر موثر واقع شد و تا سال 2000 برند در بازار بورس اوراق بهادار لندن پذیرفته شده بود.تا سال 2001 ,110 شعبه در انگلستان تاسیس شده بود.اینجا بود که هاشمی ثروت هنگفتی بدست آورده بود و مدیریت را به فردی حرفه ای واگذار کرد .
هاشمی که در تأسیس این کافی شاپ از برادرش هم کمک گرفته بود، توانست «کافه ریپابلیک» را تبدیل به یکی از معروف ترین برندهای کافی شاپ های در انگلیس با 129 شعبه و 30 میلیون پوند درآمد سالیانه کند.
سحر هاشمی در سال 2005 برند اسکینی کندی (Skinny Candy) را با تولید شیرینی های بدون قند بنیان گذاشت تا مجموعه ای از محصولات شیرینی بدون شکر و شکلات و کم چرب را تولید کند.
او دو سال بعد یعنی سال 2007 نیمی از سهام این برند را به شرکت تولید شیرینی (Gliston PLC) فروخت.
او بعد از واگذاری مدیریت شعب به فردی حرفه ای به نویسندگی روی آورد و کتاب های پرفروش خود را به رشته تحریر درآورد .
او از سال 2011 به انجمن کارافرینان بریتانیا پیوست. اولین کتاب او تحت عنوان هرکسی میتواند انجامش دهد: "سنگ بنای کافی ریپابلیک از میز آشپزخانه مان نهاده شد" تا کنون به شش زبان ترجمه شده و در رتبه دوم پرفروش ترین کتاب کارافرینی انگلستان قرار دارد.
آخرین کتاب او "روشن شده: همه پتانسیل آن را درون خود دارید، فقط کافیست روشنش کنید" که در می 2010 منتشر شد، درباره تجربیات وی در زمینه های کارافرینی و نوآوری و تعاملات کارکنان در شرکت های بزرگ است. وی در این کتاب هشت عادتی را که میتونند نگرش کارافرینانه "میتوانم انجامش دهم" را در کسب و کارتان رواج خواهد داد، عنوان میکند.
افتخاراتی که سحر هاشمی تا کنون کسب کرده است :
برنده جایزه رهبر جوان جهان در مجمع جهانی اقتصاد
برنده جایزه یکی از 35 زن زیر 35 سال موفق در کسب و کارهای بریتانیا
منتخب Independent on sunday بعنوان یکی از 20 زن قدرتمند در بریتانیا
منتخب لیست Maseratti 100 و لیست 100 نفر فرد تاثیرگذار درمیان نیکوکاران , سرمایه گذاران , اساتید و مشاوران که از نسل بعدی استعدادهای کسب و کار حمایت می کنند.
هاشمی در اجلاس جهانی IAA و کنگره جهانی کارآفرینی که در مالزی برگزار شد به عنوان یکی از سخنرانان حضور داشت و به تشریح دیدگاه های خود پرداخت .
هاشمی یکی از حامیان The Princes Trust است و بخشی از عواید کتاب “هرکسی می تواند ان را انجام دهد” را به خیریه می بخشد.او عضو هیات مدیره ان اس پی سی سی بوده و حامی کودکان بی سرپرست انگلستان است.او حضور فعالی در roll-out of Change Please که یک نهاد اجتماعی باهدف آموزش و استخدام افراد بی خانمان جهت اداره coffee cart ها است می باشد .هاشمی همچنین پیشگام کمپین سال 2004 برای مهارت های کسب و کار که مشوق کارفرمایان برای توسعه مهارت های کارکنان بود. وی تاکنون با بیش از 400 کمپانی همکاری داشته است.
او درحال حاضر به مشاوره دادن به شرکت ها درمورد نوآوری و بهبود کارآفرینی پرداخته و در سمینارها و سخنرانی هایی که در نقاط مختلف جهان درخصوص کارآفرینی برگزار می شود حضور دارد.او بر این باور است که مدل سنتی مدیران باتجربه پس از اینکه شرکت به سطح مشخصی رسید بنیانگذار آن را جایگزین می کنند .
گرداورنده : شهره عبداللهی
با عضویت در خبرنامه پیـام امیـد از طریق ایمیل یا موبایل می توانید از برگزاری کمپین های کمک رسانی و رویدادها ما با خبر شوید
وب سایت پیام امید چارچوبی را برای جمع آوری کمک های مردمی و اعطای آن به نیازمندان فراهم می آورد. با پیام امید خیرین کمک های خود را به دست نیازمندان واقعی می رسانند. کمک های کوچک شما در کنار پیام امید نیازهای بزرگی را برآورده می کند